Lustrum revue met veel hoogtepunten
Wild West Houtum Best


HOLTUM –

De derde lustrum-revue van het Holtumse Revue-gezelschap is een lust voor het oog en oor. Een stampvolle zaal bevestigde dat met talrijkelachsalvo’s en ovaties. Een groot aantal medewerkers zorgde voor een lange
zwierige happening van conférence, sketches, muziek, zang en show. De rode draad door de revue wordt gevormd door de turbulente belevenissen van twee Holtumse jongemannen die een ranch in Amerika erven.

In juweeltjes van decors passeerden sensationele acts de revue. Af en toe ging het er wel eens zo wild west aan toe dat de verstaanbaarheid in het gedrang kwam. Enkele sketches waren iets te langdradig en niet altijd even spectaculair. Met de potpourri ‘wild west’ na de pauze sloeg de vlam pas echt in de pan en groeide de voorstelling naar het hoogtepunt. Maar voor het zover was genoot het publiek nog van de nieuwe Limburgse buutte-kampioen Tjeu Houben die als revolverheld een bijpassende buut neerzette.

De wildwest taferelen werden op spitse wijze aan elkaar gepraat door John Stoffels. De muziek- en zangnummers onder leiding van Laurens Heydendael, Jacques Stel en Wim Wackers geven de revue een weergaloze uitstraling. Dat geldt ook voor de kunstzinnige decors en de tot verbeelding sprekende kleding en attributen.

Toch zou de revue aanmerkelijk aan professionaliteit winnen als de sketches wat korter en minder hectisch waren.


Door: Jan Nelis