Droomshow in Holtum


HOLTUM –

Waartoe eendrachtige samenwerking in een gemeenschap kan leiden, bleek zaterdag tijdens de première van de inmiddels twaalfde revue van het Holtumse Revuegezelschap. Een bomvol gemeenschapshuis genoot zichtbaar van een uitgekiende kunstzinnige mengeling van conférence , muziek, dans, show en sketches. Topamusement van de beste soort.

Voor het eerst liep deze keer een rode draad door de vele onderdelen. Voorwaar een succesvolle formule, die beslist voor herhaling vatbaar is. Onder de regie van toneelreus Toine Mertens is Club La Revue een knap theaterstuk geworden. Veel meer dan menigeen zich er vooraf van had kunnen voorstellen. Het publiek kreeg namelijk een goed opgebouwd, kostelijk en pikant verhaal voorgeschoteld met als hoogtepunt het turbulente leven in een nachtclub. In de eerste helft van de voorstelling waren de weliswaar humorvolle en goed uitgebeelde sketches wat langdradig, waardoor af en toe verveling op de loer lag. Slechts de sketch Ut koffie-uurke vond ik aan de magere kant.

Schitterende zang – en showpartijen zorgden voor passende afwisseling. In deze fase van de revue deed de schlager Gans Houtum het bijzonder goed. Met de potpourri Theater van de gelouterde revue – vedette Jacques Stel werd het nachtclubleven op
voortreffelijke wijze ingeluid. In deze potpourri werden alle talentenregisters op het gebied van muziek, zang en dans opengetrokken. Met name de met een vleugje erotiek gegarneerde danssolo van Marlies Gijsen mocht er zijn. De buut van Tjeu Houben als toneelknecht in de nachtclub was zondermeer klasse. Humor van de beste soort.

Klassewerk leverde ook John Stoffels, die in de rol van nachtclubmanager en conferencier alles op rolletjes liet lopen. De met erotische spanning geladen sketch Club La Revue, waarmee de lachtrommel helemaal werd opengetrokken, vormde het
eigenlijke hoogtepunt van de voorstelling die haar climax vond in een spetterende finale, vormgegeven door alle medewerkers. De meeslepende muziek – en zangnummers, die de revue een droomshow maakten, stonden onder leiding van het artistieke trio Laurens Heijdendael, Wim Wackers en John Wauben. Het meesterlijke decor en de prachtige kleding droegen in belangrijke mate bij tot het succes. Het oorverdovende applaus illustreerde het enthousiasme van het publiek.

Club La Revue is
nog te zien op 2,3 en 4 februari, telkens vanaf 20.00 uur in het
gemeenschapshuis van Holtum


Door: Jan Nelis