Nostalgische kermis-revue


HOLTUM –

Het inmiddels gerenommeerde Holtumse Theatergezelschap had  afgelopen weekeinde de première van haar jaarlijkse revue. Een zwaar artistiek  karwei met name in een kleine dorpsgemeenschap. De inzet en het speelplezier van het gezelschap is blijkbaar zo groot dat men er toch telkens weer in slaagt een bomvol gemeenschapshuis een gezellige avond te bezorgen. Eine bôntje kirmes is de titel van de rode draad die door de revue loopt.

Twaalf acts passeren in een sneltreintempo de revue. Een ruim drie uur durende happening van sketches, muziek, dans en show. Een Holtumse  kermis van heel vroeger met amoureuze en andere jeugdherinneringen wordt op  herkenbare manier in beeld gebracht. Gegarneerd met toepasselijke muziek  neergezet in een kunstzinnig kermis-decor. De acts werden op kundige wijze aan  elkaar gepraat door smaakmaker/conferencier John Stoffels. Jammer dat een aantal sketches qua inhoud en enscenering aan de magere kant was. Ze  waren niet spectaculair of misten humor en kwamen daardoor nogal flauw over.

Desondanks werd er heel wat afgelachen en daar was het  publiek voor gekomen. Voortreffelijke muziek- en zangnummers onder leiding van Laurens Heydendael, Jacques Stel en Wim Wackers gaven de voorstelling in ieder  geval een sfeervolle uitstraling. Meesterlijke decors, fantasievol ogende kleding, functioneel grimewerk en een feeërieke belichting droegen daar in belangrijke mate toe.

Eine bôntje kermis is nog te zien op 18,19 en 20 januari in het gemeenschapshuis van Holtum, aanvang 20.00 uur.


Door: Jan Nelis