de Houtumse Revue presenteert

Laeve in de broewerie

Kumpt geer in 2024 auch kieke noa os Revue? 

ZATERDAG

20 januari 2024 

Premiere

Aanvang 20:00u 

ZONDAG

21 januari 2024 

2e uitvoering

Aanvang 18:00u 

DONDERDAG

25 januari 2024 

3e uitvoering

Aanvang 20:00u 

VRIJDAG

26 januari 2024 

4e uitvoering

Aanvang 20:00u 

ZATERDAG

27 januari 2024 

5e uitvoering

Aanvang 20:00u 

In 1981 is de Houtumse Revue opgericht als gevolg van de onvrede die er heerste over de hoge prijzen, die betaald werden aan carnavalsartiesten die de carnavalszittingen van CV de Katers in Holtum opluisterden. Ook stoorden veel Holtummers zich aan de Hollandse schlagers, die in het gemeenschapshuis van Holtum ten gehore werden gebracht.

Dit moet een dorp toch ook zelf kunnen. En beter ook, dachten John Stoffels, Jacques Stel en Piet Berkers destijds. De carnavalsvereniging zegde haar medewerking toe en dit resulteerde in een schriftelijke oproep aan alle Holtummers. Maar liefst 30 mensen gaven zich op om mee te doen. De eerste ledenvergadering vond plaats op 20 november 1981. Theatergezelschap “De Houtumse Revue” was geboren.

Schrijvers van het eerste uur waren Frits en John Stoffels, Anny Kerstjens en Jacques Stel. Tjeu Houben (later meervoudig finalist buutekampioenschap en een keer zelfs Limburgs kampioen) zou zelf een buut schrijven en die ook op de planken brengen. De liedjes werden geschreven door Jacques Stel, gearrangeerd door Laurens Heijdendaal en begeleid door de toenmalige Katerkapel. De regie en dagelijkse leiding was in handen van John Stoffels, later opgevolgd door Jacques Stel en een professionele regisseur.

De decorploeg werkte onder leiding van Frans Kerstjens, later opgevolgd door Hub Sanders die ook een aantal jaren (2003 – 2008) voorzitter was. Vanaf 2008 stond de decorploeg onder leiding van Wil Gijsen en vanaf 2011 onder gezamenlijke leiding van Wil Gijsen en Hub Sanders. Nog altijd mag gezegd worden dat de decors in Holtum oogstrelend en uiterst functioneel zijn. Iedereen die ooit eens een bezoek heeft gebracht aan De Houtumse Revue zal kunnen beamen dat de decors er werkelijk schitterend uit zien.

Ook de kostuums werden met het jaar mooier. De naaiploeg stond jaren lang onder deskundige leiding van Magda van den Berk en later van Marlien van Heugten. De kostuums oogsten tot ver in de omtrek grote bewondering.

Het voorzitterschap werd in 2008 overgenomen door Jacques Stel en in 2010 door John Stoffels. In 2017 vond een forse verjonging plaats binnen het bestuur. Kay Verheijen werd in dat jaar voorzitter. Koen Bothmer werd aangesteld als productieleider. Ook werden een aantal nieuwe schrijvers aangetrokken. Het huidige schrijverscollectief bestaat uit Leny Keularts, Anita Coenen, Job Arets, Kevin Noblesse, Ria Martens en Koen Bothmer.

Het ledenaantal van het gezelschap bestaat inmiddels uit circa 70 leden. Het bezoekersaantal is in de loop der jaren enorm gestegen door het schitterende samenspel van zang, dans en humoristische sketches die noch kwetsend, noch ordinair van opzet zijn.

Waat angere van os vénje

Aafgelaupe zoaterdig hubbe veer same mit prins Jasper I, prinses Simone en jeugdprinses Zara de première van de Houtumse Revue biegewoond. Een ge-wel-dige aovend vol sjpass en plezeer. Waat hubbe veer gelache. Waat natuurlik heel bezunjer woar, is dat osse jeugdprinses Zara auch ongerdeil oetmaakt van de Houtumse Revue, ech een multitalent! Houtumse Revue complimenten veur wederom een fantastische veurstelling. Veer hubbe genoate!

CV de KatersHoltum

A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth. Even the all-powerful Pointing has no control.

Corey SmithFoodReviewz

Come in and eat with us

Monday – Thursday: 9:00 am – 10:00 pm

Food service until 9:00 pm

Friday – Saturday: 9:00 am – Midnight

Food service until 10:00 pm

Sunday: 11:00 am – 10:00 pm

Food service until 9:00 pm